
Recept zelfgemaakte bouillonblokjes

Binnen een gezonde levensstijl betaal jij jezelf terug voor een langere levenskwaliteit - Bron Praktijk Divina
Zelfgemaakte bouillonblokjes draagt bij aan een gezondere levensstijl. Wij vertellen waarom! Kant en klare bouillonblokjes bevatten niet alleen een grote hoeveelheid geraffineerde zout, het bevat ook de e-nummer E621 mononatriumglutamaat ook wel Ve-Tsin of MSG genoemd. Wat doet dit stofje nu precies? Lees meer onder de titel neurotoxiciteit en het stofje E621, waar zit dit in?
Genoeg reden dus om zelf de bouillonblokjes te maken! En eh .. misschien de rest ook wat meer te laten staan ㋡

Benodigdheden bouillonrecept
- Kwart knolselderij
- 6 stengels selderij
- 1 prei
- Wortelen met loof (helft van de verpakking of meer naar smaak)
- 2 ui
- 1 chilipeper
- 1 rode paprika
- Venkelzaden afgestreken eetlepel 3x
- 20 gram tijm
- 20 gram salie
- 20 gram korianderblad
- 20 gram oregano
- 30 gram bieslook
- 40 gram peterselie
- 100 gram chiazaad
- Knoflook 2 teentjes
- Zwarte peper afgestreken eetlepel (of meer naar smaak)
- Druivenpit olie afgestreken eetlepel 2x
- Hymalaya zout afgestreken eetlepel 8 tot 10 afhankelijk van smaak
- Natriumbicarbonaat (bakingsoda) afgestreken eetlepel 4x

Bereiding

Was en snijdt de product in stukjes en doe alle ingrediënten (behalve natriumbicarbonaat) in de blender. Meng dit tot een gladde massa en voeg als laatste de natriumbicarbonaat toe. Meng het nog even in de blender en laat deze uit bruisen. Verdeel dan de inhoud over de ijsblokjes vorm. Doe deze in de diepvries om in te vriezen en stop deze daarna in een zakje in de diepvries.
Zo zijn er altijd bouillonblokjes bij de hand die door het gebruik van verse producten en daarnaast het invriezen ook altijd lekker vers smaakt in de soep.

Tips!
- Brandnetel is helaas niet het hele jaar door verkrijgbaar, maar indien wel, kan deze toegevoegd worden aan de bouillon. Ook brandnetel zaden zijn gezond en heerlijk om aan de soep toe te voegen. Deze kunnen worden gedroogd of in de diepvries worden bewaard voor zijn oorspronkelijke smaak behoud.
- Wist je dat korenbloem een heerlijke kruid is voor soepen? Heb je deze in de tuin staan, voeg deze gerust toe aan de bouillon.
- Calendula-blad is ook een heerlijke bittere maar zeer gezond blad wat tevens past in een bouillon. Heb je deze in de tuin staan? Plukken maar!
- Let op! Voeg je meer kruiden toe, dan kan er ook wat meer zout bij.

Voorwaarden
Alle recepten die zijn samengesteld voor de cliënt blijven eigendom van Zorgonderneming Praktijk Divina voor de functie natuurarts binnen deze onderneming.
Deze recepten zijn alleen voor persoonlijk gebruik en mogen niet openbaar gemaakt worden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en- of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook. Niets uit deze uitgave mag worden gedeeld met derden door middel van social media, mailing en dergelijken of op welke andere wijze ook.
Ondernemers mogen deze recepten niet gebruiken voor eigen onderneming of daarmee een onderneming opzetten. Wanneer wij dit soort zaken constateren heeft dat juridische gevolgen.

Meer informatie
Afspraak maken | Behandeling en mogelijkheden | Blog | Contact | Cursus | Coaching | Energetische therapeut | Energetische bevangenheid | Energetische chirurgie | Energetische therapie | Energetische verstoringen in huis | Het laatste nieuws | Natuurarts | Meer informatie | Meest gestelde vragen | Over ons | Prijzen | Spreekuur en openingstijden | Social Media | Symptomen-index | Vestiging | Voorwaarden

Reactie plaatsen. E-mail adres wordt niet gepubliceerd. Bericht wordt zichtbaar na goedkeuring van de beheerder.


Reactie plaatsen
Reacties